Web Design – converteste utilizatorii in clienti

Home / Marketing & Publicitate / Web Design – converteste utilizatorii in clienti

In ziua de astazi, mediul online a luat o amploare foarte mare, astfel incat tot mai multe firme au ajuns sa aloce resurse nu doar pentru promovarea offline (bannere, afise, pliante, panouri publicitare, brosuri, evenimente BTL, ATL etc), ci sa isi dea seama de importanta prezentei in mediul online.

Datorita crizei permanente de timp, multitudinii de oferte de pe piata si evolutiei tehnologice, tot mai multi clienti apeleaza la internet inainte de a lua o decizie de cumparare, prin verificarea companiei, sau chiar pentru a cumpara, intrucat acum exista posibilitatea unor magazine online.

Ce informatii din mediul online intereseaza clientii?

Inainte de a se decide asupra unui produs sau serviciu, de cele mai multe ori clientii verifica site-ul web al companiei, pentru a vedea care este gama de servicii pe care o furnizeaza compania, ce portofoliu de clienti are, cum arata proiectele trecute, sau daca angajatii companiei scriu articole, fapt care arata un grad ridicat de interes si timp destinat cercetarii, chiar expertiza din partea angajatilor.

Clientii potentiali mai verifica si platformele de socializare, care au lasat o amprenta in mediul online demna de luat in considerare. Fie ca intra pe pagina companiei de pe LinkedIn, fie ca intra pe Facebook, clientii vor sa vada ce influenta a avut compania asupra altor clienti si sa afle mai multe detalii despre domeniul acesteia de activitate.

Ce inseamna concret Web Design?

Cand spunem Web Design ne referim in primul rand la crearea unui site web si implicit la toate imaginile care vor fi folosite la dezvoltarea unui site online. Un aspect important care trebuie mentionat acum este faptul ca un site online creat, dar care nu este optimizat, nu va aduce numarul de clienti dorit de catre companie.

Ce inseamna optimizarea unui site web?

Un site optimizat este un site care apare in primele pagini in rezultatele cautarilor de pe Google sau alt motor de cautare, cum ar fi Bing sau Yahoo. Cu cat site-ul apare mai in fata in rezultatele cautarilor, cu atat sansele de a ajunge la clienti si de a se traduce in vanzari pentru companie sunt mai mari.

Care sunt beneficiile prezentei in mediul online pentru o companie?

Serviciile de Web Design se traduc pentru o companie in cresterea numarului de clienti, prin faptul ca la numarul de clienti actuali se adauga cei care obisnuiesc sa isi petreaca mai mult timp in mediul online.

Acest tip de clienti au un comportament de cumparare care se manifesta in mediul online (isi fac cumparaturile de pe internet), sau in magazin, dupa o analiza prealabila a mai multor aspecte legate de companie in mediul online.

De asemenea, realizarea si optimizarea unui site web creste vizibilitatea si notorietatea companiei. Materialele publicitare din mediul offline (bannere, afise, pliante, panouri etc.) au, de cele mai multe ori, o durata de viata limitata, ele intinzandu-se pe durata unei campanii de promovare.

Dar un site web odata creat, el va trebui doar actualizat cu noi informatii, daca serviciile sau produsele companiei se schimba, sau refacut doar in cazul in care el nu mai corespunde cu nevoile din mediul online.

Intrucat oferta trebuie sa se faca in conformitate cu cererea de pe piata si cu comportamentul cumparatorilor, serviciile de Web Design nu inseamna doar alinierea la nevoile pietei, ci si profit pentru companie.

Lia
Lia
Recent Posts
Contacteaza-ne

Vom raspunde in cel mai scurt timp posibil.